FAQS


Meedoen als oogster

Hoe word ik lid?

Je kunt onze inschrijfpagina hier bekijken, maar voel je vrij om ons een e-mail te sturen met al je vragen plukfruittuin@cityplot.org

Kan ik een deel delen?

Ja, het is mogelijk om een deel te delen en tweewekelijks te komen oogsten in plaats van elke week. Je kunt dit samen met een vriend of buur doen of we kunnen je koppelen aan iemand die hetzelfde wil doen.

Wat als ik een weekend niet kan of op vakantie ga?

Je kunt een vriend(in) laten oogsten terwijl je weg bent, maar hij/zij moet dan wel eerder door jou begeleid zijn bij een oogst. Zo begrijpen ze hoe het werkt.

Oogsten

Hoe laat kan ik oogsten?

De oogst begint eind april en eindigt begin december.
Donderdag 13-17
Vrijdag, zaterdag en zondag 11-17*Let op: de Fruittuin sluit om 18:00 uur, dus dan moet je klaar zijn met oogsten. Je kunt alleen in het Koe-veld blijven oogsten na 18:00 uur.

Wat moet je meenemen om te oogsten?

Tassen/manden/dozen - Neem iets mee om je oogst in mee naar huis te nemen. Het is handig om wat kleine zakjes en doosjes voor kruiden mee te nemen.

Kleding en schoeisel - Schoenen en kleding die niet modderig mogen worden en waterdicht zijn.

Gereedschap - Neem een tondeuse of oogstmes en een schaar mee. Enkele aanbevelingen voor gereedschap en merken:

Merken: Opinel #10, Sneeboer, Niwaki

Links:
https://sneeboer.com/en-gb https://www.dictum.com/en/garden-tools-bd?p=1
wolfswinkel.nl

Hoe werkt het oogstproces?

Elke week sturen wij (de boeren) je een nieuwsbrief met updates en wat er te oogsten valt. Als je een nieuwe oogster bent, is het belangrijk dat je meegaat met een oogstrondleiding en ook alle 'hoe oogsten video's bekijkt voor elk gewas op de wekelijkse oogst webpagina.


Als je bij de Fruittuin aankomt, ga dan direct naar de Kas en schrijf je naam in het inschrijfboek.


Bij de Kas zie je het oogstbord en de lijst, noteer deze of maak een foto (we sturen ook een foto in de whatsapp groep) en kies dan de oogstroute van je voorkeur. Bamboestokken met oranje linten markeren de bedden die klaar zijn om te oogsten en daarnaast vind je borden met instructies en hoeveelheden.


De oogst begint klein in mei en bereikt zijn hoogtepunt van juni tot oktober.


Contact met de boer - op het bord staat de 'dienstdoende boer' en onze mobiele nummers. Als je problemen of vragen hebt tijdens het oogsten en je kunt ons niet zien, stuur ons dan een bericht of bel ons en we helpen je graag.

Kan ik een dubbel aandeel nemen in een week?

Het is mogelijk om een dubbel aandeel te nemen en een eenmalige extra vergoeding te betalen, maar je moet dit eerst bevestigen met een boer omdat het afhangt van of er overschot is.

Kan ik een vriend meenemen om een oogst uit te proberen?

Ja, je kunt een vriend meenemen om een oogst uit te proberen. Je moet eerst contact opnemen met een boer via whatsapp of e-mail om te controleren of er plaats is en voor details over hoe te betalen. Je moet je vriend(in) begeleiden tijdens het oogstproces.