Over    Doe mee!    Vrijwilliger    Doneer


Doe Mee!

Wil je in 2024 genieten van lokale, biologische én kraakverse groente?

We hebben plaatsen beschikbaar!


Hoe werkt het?
  • Je kunt elke week verse seizoens- en biologische producten oogsten van eind april tot eind november (afhankelijk van de weersomstandigheden)
  • Oogsters betalen één jaarlijkse bijdrage om het hele seizoen te mogen oogsten
  • Elke week delen we met je wat er van de velden geoogst kan worden en geven we instructies voor het oogsten
  • Het oogsten duurt ongeveer 30-60 minuten, afhankelijk van het seizoen.
  • Oogsttijden bij Pluk! in de Fruittuin:Donderdag van 13:00-17:00 uur en vrijdag, zaterdag en zondag van 11:00-17:00 uur.

We bieden een wekelijkse single of double share

Enkel aandeel
Een enkelvoudig aandeel bevat genoeg groenten om 4-5 maaltijden per week te bereiden voor een hongerig persoon of een stel.
Dubbel aandeel
Een dubbel aandeel is een enkel aandeel x2 en bevat genoeg groenten om 4-5 maaltijden per week te bereiden voor een hongerig stel of gezin.

* Een voorbeeld van een overvloedige juli-oogst in 2022 - een jaar met gunstige weersomstandigheden. De oogst komt langzaam op gang met veel sla en piekt van de zomer tot in de herfst. 


Op inkomen gebaseerde prijsstelling

Een inkomensafhankelijke betalingsregeling betekent dat consumenten het bedrag kunnen kiezen dat ze willen betalen om hun eigen economische status te weerspiegelen. Dit betekent dat mensen met een hoger inkomen mensen met een lager inkomen helpen om toegang te krijgen tot het project en er tegelijkertijd voor zorgen dat de boeren een eerlijk inkomen ontvangen.

Het op inkomen gebaseerde prijssysteem vraagt je om je eigen economische situatie en het loon dat je zelf per uur verdient in overweging te nemen bij het kiezen van een deelprijs. We hebben in de onderstaande tabel een indicatie gegeven van hoe de totale prijs van een aandeel onze salarisbetalingen beïnvloedt.

We verwachten dat de meerderheid van de oogsters kiest voor een deelprijs van ten minste 16€/uur - en idealiter meer - omdat dit het minimumbedrag is dat de boeren nodig hebben om een minimumloon te ontvangen. Tegelijkertijd willen we dat onze oogst toegankelijk is voor zoveel mogelijk mensen - als je de minimumdeelprijs niet kunt betalen, vragen we je contact met ons op te nemen en ons dat te laten weten ︎ We ontvangen een kleine subsidie voor mensen met een laag/geen inkomen.

Houd er ook rekening mee dat het uurloon dat we in de tabel hieronder tonen een BRUTO-bedrag is, waarvan we onze pensioenen, sociale zekerheid, vakantiedagen, verzekeringen en belastingen moeten betalen. In de komende jaren hopen we meer te verdienen zodat we pensioenen kunnen opbouwen en onze verzekeringen en andere kosten kunnen dekken.


Aandelenprijzen gebaseerd op uurloon Aandelenkoerstabel (aandelenkoers op basis van gewenst loon oranje weergegeven)


Wil je je aanmelden voor 2024?
Meld je hier aan via ons google-formulier


Meer weten? Ga mee met een tour

Stuur ons een e-mail als je vragen hebt! plukfruittuin@cityplot.org

Stichting Cityplot KVK-nummer 67877729