Over    Doe mee!    Vrijwilliger    Doneer


Onze teeltmethoden

Wij geven prioriteit aan de gezondheid van de bodem, de diversiteit van het leven in de tuin en de rol van de tuinderij in de gemeenschap op de volgende manieren:


Biologische certificering (SKAL)

Al onze producten worden geteeld zonder gebruik van pesticiden, synthetische meststoffen, fungiciden of genetische manipulatie.

Telen met de natuur (nietkerende grondbewerking)

Zware machines zijn destructief voor de ecosystemen in de bodem - snel bewegend metaal vernietigt de microbiële activiteit. In plaats daarvan gebruiken we methoden op menselijke schaal, wat betekent dat we vooral handgereedschap gebruiken om onze vaste bedden te beheren. Een niet-gemechaniseerde en low-till aanpak betekent weinig vervuiling, minder verdichting, betere bodemstructuur en -leven, wat weer leidt tot meer natuurlijke weerstand tegen ziekten en plagen en weerstand tegen droogte.

Geen tractoren op onze velden betekent dat het rustige en aangename plekken zijn om tijd door te brengen als gemeenschap. De tuinderij is afgestemd op gereedschappen, werkwijzen en activiteiten die de voldoening van menselijk werk vieren. In ruil daarvoor wordt het werk bevorderd door het werken met aandacht dat deze schaal mogelijk maakt. Dit proces gaat langzamer, maar is beter voor de grond.


Pluk! GROENTEN VaN WEST

Pluk! Groenten van West is een levendige gemeenschap van mensen die waarde hecht aan lokaal, gezond biologisch voedsel.Contact        

Contact us ︎
plukboterbloem@cityplot.org


Follow us        

InstagramPluk@BB

Nieuwsbrief       

Pluk@Boterbloem Newsletter sign up
 


ons vinden        

Pluk! Boterbloem
Ecologische Boerderij de Boterbloem
Lutkemeerweg 262
1067 TH Amsterdam
︎Map


Pluk! Fruittuin
Fruittuin van West
Tom Schreursweg 48
1067 MC Amsterdam
︎Map
Stichting Cityplot KVK-nummer 67877729