sojabonen
•soy beans

Over de groente
Sojaboontjes zijn misschien de kleinste boontjes, maar op wereldschaal zijn ze de belangrijkste. Van deze bonen wordt bijvoorbeeld  meel, kaas of melk gemaakt, maar ook sojasaus of tempeh. De jonge erwtjes uit nog niet rijpe peulen; edamame, worden ook vaak gegeten. Deze oogst je bij Pluk.
About
Soybeans may be the smallest beans, but on a global scale
they are the most important. From these beans, for example, flour, cheese or milk are made
but also soy sauce or tempeh. The young peas from immature
pods; edamame, are also often eaten. You can harvest these at Pluk.
Hoe oogst je?
Snijdt de plant af bij de grond. Pluk de peulen eraf.

How to harvest?
Cut the plant off at the ground. Pick off the pods.


Bewaren
De verse peulvruchten zijn 4 tot 5 dagen in de koelkast houdbaar.
Storage
Fresh pods will keep for 4 to 5 days in the
refrigerator.
Kook info
Je eet alleen de ‘erwtjes’. De peulenschillen zijn draderig.
Cooking info
You only eat the 'peas'. The
pod husks are stringy.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎