rode kool
•red cabbage

Over de groente
Rode kool is een sluitkool, net zoals witte -, savooie- en spitskool.  Rode kool kan rauw gegeten worden, bijvoorbeeld in salades, of gekookt als onderdeel van traditionele wintergerechten. Het wordt vaak gecombineerd met appeltjes, maar kan ook gebruikt worden in roerbakgerechten, stamppotten en salades
About
Red cabbage is a head cabbage, just like white, savoy and pointed cabbage.
Red cabbage can be eaten raw, for example in salads, or cooked as part of traditional winter dishes. It is often combined with apples, but can also be used in stir-fries, stews and salads
Hoe oogst je?
De kool is oogstbaar als er een mooie, ronde, kool zichtbaar is, die hard aanvoelt als je er in knijpt. Snijdt de kool bij de grond af.
How to harvest?
The cabbage is harvestable when a nice, round, cabbage is visible, which feels hard when you squeeze it. Cut the cabbage near the ground.


Bewaren
Onaangesneden is de rode kool buiten de koelkast circa 2 weken houdbaar. In de koelkast zelfs circa 4 weken.
Storage
Uncut, red cabbage will keep for about 2 weeks outside the fridge. In the fridge even up to 4 weeks.
Kook info
Rode kool kan zowel rauw, gekookt, gestoofd, als gewokt gegeten worden. 
Cooking info
Red cabbage can be eaten either raw, boiled, stewed, or cooked. 


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎