Henriette
Henriette
Mijn enthousiasme voor Pluk! begon met mijn interesse in de huidige manier waarop wij voedsel telen en consumeren als maatschappij. CSA’s zijn een manier om dit systeem fundamenteel te veranderen. Wat mij blijft aantrekken bij Pluk! is de mooie ruimte en het aardende effect als ik mijn handen in de grond steek. Wat mij echt overweldigt is de meegegroeide gemeenschap en de vele inspirerende mensen en gesprekken bij elk bezoek.
Friso
Friso
Pluk! koppelt prachtig wat van waarde is: natuur, voedsel, mensen.
Sarah
Sarah
Pluk! gaf mij de gelegenheid om me weer met de seizoenen verbonden te voelen, om vers biologisch voedsel te oogsten en vooral om mee te doen met een geweldige en enthousiaste groep warme mensen die gezond eten.
Bernardo
Bernardo
Voor mij is in plastic verpakt biologisch voedsel niet voldoende. Ik wil precies weten waar mijn verse groenten vandaan komen. Pluk gaat zelfs nog verder door te laten zien wat het inhoudt om deze groenten op tafel te krijgen. Hoe reageren zij op het klimaat? Hoeveel ruimte hebben ze nodig om te groeien? Deel uit maken van Pluk! is een leuke verbintenis en ervaring die ik kan aanraden aan iedereen die zinvol en verstandig wil leven.
Davy
Davy
In het begin van het jaar lag de focus vooral op de “agriculture”. Wat gaan we planten en oogsten? Maar gaandeweg is het “community” aspect minstens net zo belangrijk geworden. Iedere keer is het een genot om naar de Pluk! te gaan, niet enkel voor het oogsten maar vooral ook voor de gezelligheid. Iedere keer leuke gesprekken met heel veel leuke mensen die allemaal dezelfde passie delen. Onder het motto together we are better kunnen we dit realiseren.
Marieke
Marieke
Ik wil graag biologische groente eten en liefst lokaal, vers en seizoens gebonden. Dat we nu het hele proces mee kunnen maken van bewerken van de grond en de groei tot de oogst is inspirerend en leerzaam. Dit is zoals de natuur het bedoeld heeft in mijn optiek.
Joukje
Joukje
Ik vond het geweldig om deel uit te maken van Pluk! het afgelopen jaar. Het was rustgevend om de tijd te nemen erheen te fietsen door de weilanden ten noordwesten van Osdorp en mijn eigen verse biologische groenten te oogsten, te besparen op plastic verpakkingen en deze planeet te steunen.
Elena en Fabio
Elena en Fabio
Wij zijn lid van Pluk! geworden, omdat wij dichter bij de natuur willen zijn en onze impact op deze planeet willen verminderen. Het telen van je eigen voedsel houdt in dat je precies weet wat je eet, je je leert aanpassen en de natuurlijke kringlopen respecteert. Het was een mooie ervaring en we hebben geweldige groenten geoogst, die meer waard zijn dat wij ervoor betalen. Het is fascinerend om te leren hoe planten groeien en om nieuwe groenten te ontdekken. Niet in de laatste plaats is het altijd plezierig om met aardige, gastvrije, zorgzame medemensen om te gaan.
Christiane
Christiane
Ik ben vrijwilliger bij Pluk!, omdat ik van de groene en natuurlijke omgeving houd. In de zon en in de regen, met mijn handen in de grond, moe worden van compost kruien, het zien groeien van de groenten en uiteindelijk oogsten. Een perfecte bezigheid voor het weekend na een week op het kantoor, slechts nadenkend over duurzaam boeren. Ik heb genoten van de gezelligheid met zoveel leuke mensen zittend op de wormencompost-bank, terwijl we vers brood aten met boter en kruiden uit de tuin.
Brigitta
Brigitta
Pluk! laat mij het voedsel van moeder Aarde delen met andere mensen. Ik hou ervan dat de groenten geheel biologisch zijn en dat is waarom ze altijd zo goed smaken. Het is een heerlijke plek om te zijn – in de grote wijdse openheid!
Marloe
Marloe
Pluk! is een kleine – maar hechte – gemeenschap die zich beweegt rondom de liefde en behoefte aan gezond en duurzaam voedsel. Dit model creëert niet alleen de mogelijkheid om zelf je groenten te oogsten, maar ook wekelijks diegene te ontmoeten die jouw voedsel produceert. Ik heb gekozen om me als vrijwilliger in te zetten bij dit fantastische project, zodat ik zowel zelf in de tuin kan werken – wat een rust! – als een actief onderdeel kon worden van de gemeenschap: gezellig!
Natalya
Natalya
Ik vind het geweldig om deel uit te maken van Pluk! Ondanks dat ik in de stad Amsterdam woon, toch mijn eigen groenten kunnen oogsten is fantastisch. En ik hou ervan dat de beschikbaarheid van verschillende groenten door het seizoen heen mij naar nieuwe recepten leidt. Pluk wordt geleid door de beste mensen en ik kijk er altijd naar uit om naar de tuin te gaan en tijd door te brengen met de andere oogsters en vrijwilligers. Door deel uit te maken van Pluk! voel ik me meer verbonden met de natuur, het voedsel wat ik eet, de mensen om mij heen en de stad waarin ik leef!
Quinn
Quinn
Ik heb als vrijwilliger gewerkt voor Pluk! sinds afgelopen zomer. Ik ben student toegepaste biologie en ik wil helpen deze planeet leefbaar te houden. Ik geloof dat het Pluk!-initiatief hieraan bijdraagt. Ik vind het team ook leuk en ik hou ervan om buiten te zijn (hoewel ik misschien van gedachten verander als de winter begint en de temperatuur daalt…).
Hilda
Hilda
Van het begin af aan ben ik betrokken bij Pluk!, omdat ik geloof dat de manier waarop wij eten en consumeren lokaler kan. Ik hou er ook van om mijn handen vuil te maken en om mijn hoofd leeg te maken in de mooie omgeving van de Fruittuin. Dit project belichaamt hoe wij gezamenlijk een duurzame en toekomstbestendige maatschappij op een gezonde planeet kunnen creëren.
Cilla
Cilla
Mijn bijdrage aan duurzaamheid, om de week, dichtbij huis, heerlijke groenten oogsten en lekker eten en ook nog leuke mensen ontmoeten! Wie wil dat nu niet?
Surya
Surya
Ik heb drie maanden een geweldige en waardevolle stage-tijd ervaren bij Pluk! Het werken in de Pluk!-tuin, gebaseerd op permacultuur en natuurlijk tuinieren, doet mij denken aan de poster boven mijn bed, waarop staat: “Wij verdedigen niet de natuur – wij zijn de natuur die zichzelf verdedigt.”
Gina
Gina
Ethisch, duurzaam en lokaal geproduceerd voedsel beschouw ik als de hoeksteen van een gezonde omgeving en maatschappij. Pluk! is een prachtig project dat dit belichaamt. Elke week is er een nieuwe ervaring – klein maar verrukkelijk – erachter komen hoe een gewas groeit, oogsten met nieuwe mensen of het uitwisselen van nieuwe culinaire ontdekkingen.
Kobus
Kobus
Elke week weer een tas vol verse onbespoten groente. Vanaf het veld, hop, op je bord of in de pan. Geen ander transport noodzakelijk dan met de fiets van veld naar huis. Geen andere bewerking dan wat je er in de keuken mee doet. Fantastisch!