dropplant
•agastache

Over de groente
Dropplant is een meerjarige plant. Het werd in de 19de eeuw op grote schaal gekweekt door imkers voor de verfijnde smaak van de honing van bijen die de plant bezocht hadden. De bloemenaren lokken in de zomer veel bijen en vlinders. Dropplant wordt vaak toegevoegd aan kruidenmengsels om deze een zoetere, aangename smaak te geven.
About
Agastache is a perennial plant. It was widely cultivated in the 19th century by beekeepers for the refined taste of honey from bees that visited the plant. The flower spikes attract many bees and butterflies in the summer. Agastache plant is often added to spice mixtures to give them a sweeter, pleasant flavor.
Hoe oogst je?
Oogst de jonge bloemen kort voor het moment dat je ze wilt gebruiken, pluk de jonge bladeren.
How to harvest?
Harvest the young flowers (short before the moment you use them) and leaves.


Bewaren
Bewaar in de koelkast in een afgesloten bakje of hang te drogen op een plek uit de zon (bewaar in een dichte pot na het drogen).
Storage
Store in the refrigerator in a sealed container or hang to dry in a place out of the sun (store in a sealed jar after drying).
Koken info
De bloemen, de blaadjes en het zaad zijn eetbaar. In fruitsalades geven de bloemen zowel kleur als smaak. Blaadjes kunnen worden toegevoegd aan zoete baksels, maar ook aan soepen of salades. Enkele takjes in water met ijs en citroen geven een frisse zomerdrank.
Cooking info
The flowers, leaves and seed are edible. In fruit salads, the flowers add both color and flavor. Leaves can be added to sweet baked goods, as well as soups or salads. A few sprigs in water with ice and lemon give a fresh summer drink.

Recept

Recipes

Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎