Ann Doherty
Ann Doherty
Ann heeft een lange geschiedenis achter de rug van voedsel telen in de stad. Ze is vooral gek op zaden, kruiden, bijen en wormen. Na jaren gewerkt te hebben bij Friends of the Earth International, studeerde ze aan Warmonderhof en deed ze een permacultuur cursus bij Linder van den Heerik. Ze is verantwoordelijk voor de coördinatie van de Amsterdam-tak van Cityplot. Dit standslandbouw collectief moedigt mensen aan om hun eigen voedsel te verbouwen op balkons, op daken, in vensterbanken, op scholen, in restaurants en in gemeenschappelijke tuinen.
Annie Storey
Annie Storey
Nadat ze in 2015 voor haar studie culturele antropologie stage had gelopen op Navdanya Biodiversity Conservation Farm in India, besloot Annie dat ze biologisch tuinder wilde leren worden. Het hele proces van een zaadje planten; het water, liefde en aandacht geven; zien hoe het groeit; en het daarna te oogsten en te kunnen proeven – dit inspireert haar enorm. Ze heeft op verschillende kleinschalige boerderijen gewerkt in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland. Ze werkt ook bij ASEED aan de campagnes Fossil Free Agriculture en Free the Soil, om het bewustzijn van mensen te verhogen rondom de schadelijke gevolgen van industriële landbouw.
 Ilja Kerkhof
Ilja Kerkhof
Inmiddels een aantal jaar geleden besloot Ilja biologisch stadsboer te worden en ging naar Warmonderhof. Zo kwam ze dan ook bij pluk! terecht. Nu kan ze zeggen dat ze haar hart heeft verloren en dat voornamelijk aan de bodem. Zonder gezonde bodem geen toekomst.

Het is fantastisch om te zien om hoe een zaadje verandert in een groente! Buiten werken en de seizoenen zien veranderen is wat zij het mooist vindt. Ilja geeft ook les aan basisschoolkinderen over groente telen in de stad, voedselsystemen en biodiversiteit. De toekomst ligt immers bij de nieuwe generatie! Ze denkt erover om een regeneratieve boerderij op te zetten met een heel grote kruidentuin om olies, crèmes en thee van te maken

 Eduard Hernandez
Eduard Hernandez
Edu is afkomstig van een kleinschalige familie boerderij op het platteland van Catalonië en studeerde Environmental Science in Barcelona. In Barcelona was hij actief bij community stadsmoestuinen en was hij betrokken bij het lokale activistische milieu. Drie jaar geleden verhuisde hij naar Amsterdam. Hier werkte hij onder andere bij Greenpeace International en bij Tuinderij de Knotwilg. Momenteel combineert hij het werken als tuinder bij Pluk met een part-time baan bij ASEED, waar hij campagne voert tegen de gangbare grootschalige landbouw.