Wortelpeterselie
•Parsley root

Over de groente
Van peterselie bestaan ook rassen die een dikke wortel vormen: wortelpeterselie. Het blad is dat van peterselie. De wortel lijkt op die van de pastinaak, maar heeft een aromatische peterseliesmaak. Je kunt hem raspen in de sla, verwerken in sauzen en soepen of bereiden zoals knolselderij, wortel of pastinaak.
About
There are also varieties of parsley that form a thick root: parsley root. The leaf is that of parsley. The root resembles that of parsnip, but has an aromatic parsley flavour. You can grate it into salad, incorporate it into sauces and soups or prepare it like celeriac, carrot or parsnip.
Hoe oogst je?
Met een spitvork maak je de grond los. Vervolgens trek je de wortel uit de grond. Zowel blad als wortel zijn eetbaar.
How to harvest?
With a digging fork, you loosen the soil. Then pull out the root. Both leaf and root are edible.


Bewaren
Met het loof is peterseliewortel 4 dagen houdbaar in de koelkast. Zonder loof zelfs iets langer.
Storage
With the leaves, parsley root will keep for 4 days in the fridge. Without leaves even slightly longer.



Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎