WORTEL
•CARROT

Over de groente
De zaden van de wilde wortelen werden zo'n tweeduizend jaar geleden al voor medicinale doeleinden gebruikt - pas vanaf ongeveer 1400 werd de wortel een veel gegeten groente. Dit begon als paarse en gele wortelen, en later ontstonden witte en oranje wortelen door ze te kruisen. Wortelen zijn een uitstekende bron van vitamine A, de toppen zijn ook eetbaar en zeer voedzaam en heerlijk - probeer ze eens in een pesto te verwerken!
About
The seeds of the wild carrots were used for medicinal purposes some two thousand years ago - only from around the 1400's did the root become a widely consumed vegetable. This started as purple and yellow carrots, and later white and orange carrots were created by crossing them. Carrots are an excellent source of Vitamin A, the tops are edible too as well as highly nutritous and delicious - try making them into a pesto!
Hoe oogst je?
Gebruik een vork om de grond rond de wortelen los te maken voordat u ze eruit trekt.
How to harvest?
Use a fork to loosen the soil around the carrots before pulling them out.



Bewaren
Wortels kunnen tot ongeveer tien dagen bewaard worden in een papieren of plastic tasje in de koelkast.
Storage
Carrots can be kept for up to about ten days in a paper or plastic bag in the refrigerator.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎