witte kool
•white cabbage

Over de groente
Meestal wordt witte kool gebruikt om zuurkool van te maken. En de spitse variant wordt vaak spitskool genoemd en zo verder verwerkt. Maar je kunt witte kool ook gewoon zo eten. Het is dan een heerlijke friszure en bovendien goedkope groente, die zich uitstekend leent voor bijvoorbeeld stamppot, ovenschotels en salades.
About

Usually, white cabbage is used to make sauerkraut. And the pointed variety is often called pointed cabbage and further processed that way. But you can also just eat white cabbage as it is. It is then a deliciously sour and also inexpensive vegetable, which lends itself perfectly to stews, oven dishes and salads, for example.

Hoe oogst je?
Snijd de kool bij de grond af met een scherp mes.
How to harvest?
Cut the cabbage at soil level with a sharp knife.


Bewaren
Een hele witte kool kun je gerust twee tot drie weken op een koele plek bewaren. In de koelkast zelfs een maand.
Heb je een gedeelte van een kool afgesneden, bedek dan de snede met vershoudfolie en leg het in de koelkast. Zo kan je de kool nog 1 tot 2 weken goed houden.
Storage
You can safely store a whole white cabbage in a cool place for two to three weeks. In the fridge even a month.
If you have cut off part of a cabbage, cover the cut with cling film and put it in the fridge. That way you can keep the cabbage good for another 1 to 2 weeks.
Kook info
Met witte kool kun je alle kanten op. Je kunt het koken, stomen, in de oven klaarmaken, wokken, of zelfs rauw in salades verwerken.
Cooking info
White cabbage can be prepared in various ways. You can boil it, steam it, prepare it in the oven, wok it, or even use it raw in salads.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎