Waterkers
•WaterCRESS

Over de groente
Witte waterkers is een soort waterbloeiende plant uit de koolfamilie (Brassicaceae). Het is een meerjarige plant die inheems is in Europa en Azië en is een van de oudst bekende bladgroenten die door de mens worden geconsumeerd. Het heeft een peperachtige smaak en kan rauw of gekookt worden gegeten. Een portie van 100 gram waterkers levert 11 calorieën en 238% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine K. Daarnaast bevat het aanzienlijke hoeveelheden vitamine A, C en B.
About
Watercress is a species of aquatic flowering plant in the cabbage family - Brassicaceae. it is a perrenial plant native to Europe and Asia and is one of the oldest known leaf vegetables consumed by humans. It has a peppery flavour and can be eaten raw or cooked . A 100 gram serving of watercress provides 11 calories and 238% of the daily value of vitamin K as well as containing significant amounts of vitamins, A ,C, and B.
Hoe oogst je?
Oogst volle stengels met een schaar of een mes.
How to harvest?
Harvest full stems using scissors or a knife.
Bewaren
Waterkers kan in de koelkast één tot twee dagen bewaard blijven in een openen plastic zakje. Het is zeer kwetsbaar, dus het kan het beste zo vers mogelijk gebruikt worden.
Storage
Watercress can be kept in the fridge for one to two days in an open plastic bag. It is very fragile, so it is best used as fresh as possible.


Kook info
Waterkers kan worden toegevoegd aan salades en roerbakgerechten.
Cooking info
Watercress can be added to salads and stirfries.

Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎