Tomatillo

Over de groente
Tomatillo, ook wel bekend als Mexicaanse doptomaat, is een plant uit de nachtschadefamilie (tomaten, aubergines, aardappelen etc.) met kleine groene/gele/paarse vruchten met droge buitenste schil.
Tomaten kunnen in verschillende stadia van rijpheid worden geoogst. Voor salsa verde kan vroeg worden geoogst wanneer de vrucht zuur is met een lichte smaak. Tomatillos kunnen later worden geplukt wanneer de vruchten zaadvoller zijn voor een zoetere smaak. Tomatillos hebben verschillende toepassingen in stoofschotels, soepen, salades, curry's, roerbakgerechten, bakken, koken met vlees, marmelade en desserts.
About
Tomatillo, also known as Mexican husk tomato is a plant from the nightshade family (tomatoes, aubergines, potatoes etc.) with small green/yellow/purple fruit with dry outer husks. 

Tomatillos can be harvested at different stages of ripeness. For salsa verde, harvesting may be done early when the fruit is sour with a light flavor. Tomatillos can be picked later when the fruits are seedier for a sweeter taste. Tomatillos have diverse uses in stews, soups, salads, curries, stirfries, baking, cooking with meats, marmalade, and desserts.
Hoe oogst je?
How to harvest?



Bewaren
Rijpe tomatillos zijn in de koelkast ongeveer twee weken houdbaar. Ze zijn langer houdbaar als de schil verwijderd is en de vruchten in afgesloten plastic zakken in de koelkast worden bewaard. Ze kunnen ook in hun geheel of in plakjes worden ingevroren. Onrijpe tomaten kunnen buiten de koelkast met de schil er nog 1-2 dagen rijpen.
Storage
Ripe tomatillos keep refrigerated for about two weeks. They keep longer with the husks removed and the fruit refrigerated in sealed plastic bags.They may also be frozen whole or sliced. Unripe tomatillos can be ripened outside of the fridge with their husk on for 1-2 days.


Recepten
Salsa verde
Recipes
Salsa verde
Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎