tomaat
•tomato

Over de groente
De tomaat is eigenlijk een vrucht afkomstig uit Zuid Amerika. Bij Pluk! worden ze verbouwd in de polytunnel. Er zijn vele rassen voor tomaten op de markt, dus laat je verrassen door alle verschillende smaken!
About
The tomato is actually a fruit native to South America. We grow them inside the polytunnel at Pluk! There are many varieties available and we hope you enjoy all the differences in taste.
Hoe oogst je?
Kies een rijpe tomaat (zacht en meestal rood of oranje). Houd het steeltje in één hand en de tomaat in de andere. Draai voorzichtig zodat de steel breekt op de plaats waar er een lichte knik in de steel zit. Het "kroontje" van de bladeren en een stukje van de steel moeten nog aan de tomaat zitten.
How to harvest?
Choose a ripe tomato (soft and usually red or orange). Hold the stem in one hand and the tomato in the other hand. Twist gently so that the stem breaks at the place where there is a slight bend in the stem. The “crown” of leaves and a bit of stem should still be on your tomato.


Bewaren
Tomaten verliezen hun smaak bij een lagere temperatuur dan 8 °C, dus je kunt ze beter niet in de koelkast bewaren. Groene tomaten met een beetje oranje zullen geleidelijk rijpen.

Kook info
Pluk! tomaten eet je  best meteen van de plant of thuis met wat basilicum!

Groene tomaten zijn ook heel lekker maar je moet ze koken (niet rauw eten).
Storage
Tomatoes lose their flavour at temperatures below 8 °C, so it is better not to keep them in the fridge. Green tomatoes with a tinge of orange will gradually ripen.


Cooking info
Pluk! tomatoes are best eaten right off the vine or at home with some of our basil!

Green tomatoes are also delicious but must be cooked and not eaten raw.

Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎