Thijm • Thyme

Over de groente
De oorsprong van tijm gaat terug tot oude samenlevingen in het Middellandse Zeegebied, maar tegenwoordig wordt tijm overal ter wereld geteeld en gekookt. Verse tijm heeft een uitgesproken, geconcentreerde kruidensmaak met scherpe gras-, hout-, en bloementonen (zoals lavendel en rozemarijn). Tijm kan in zijn geheel worden gebruikt, of door afzonderlijke blaadjes van de stengel te plukken met een zachte knijpbeweging aan de basis van elke bladertros.
Tijmblaadjes kunnen in hun geheel of in stukjes aan een gerecht worden toegevoegd in elk stadium van het koken. Hoe langer ze echter koken, hoe meer smaak ze zullen geven. Tijmstengels zijn vezelig en breken niet af tijdens het koken, dus als u hele tijmstengels gebruikt, pluk ze er dan uit en gooi ze weg voor het opdienen.
Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)
About
The origins of thyme can be traced back to ancient societies throughout the Mediterranean, though it’s now grown and cooked with all over the world. Fresh thyme has a pronounced, concentrated herbal flavor with sharp grass, wood, and floral notes (like lavender and rosemary). Thyme can be used in its whole form, or by picking individual leaves from the stem with a gentle pinching motion at the base of each leaf cluster.

Thyme leaves can be added, whole or chopped, to a dish at any stage of cooking. The longer they cook, however, the more flavor they’ll provide. Thyme stems are fibrous and won’t break down during cooking, so if using whole thyme stems, pick them out and discard before serving.
Hoe oogst je?
Oogsten met een schaar.
How to harvest?
Harvest with scissors.

Bewaren
Thijm kan in nat keukenpapier enkele dagen in de koelkast bewaard worden.
Storage
Thyme can be kept in wet kitchen paper in the refrigerator for a few days.

Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎