Thaise basilicum
•Thai basil

Over het kruid
Het bijzondere van Thaise basilicum is waarschijnlijk zijn ongewone smaak van anijs en zoethout, waardoor het vaak wordt gebruikt om Thaise gerechten op smaak te brengen. Daarom wordt het ook wel anijsbasilicum of Aziatische basilicum genoemd.
About
What makes Thai basil special is probably its unusual flavour of anise and liquorice, which is why it is often used to flavour Thai dishes. This is why it is also called aniseed basil or Asian basil.
Hoe oogst je?
Pluk geen losse bladeren, maar knip een scheut af. Dit bevordert de vertakking van de plant.


How to harvest?
Do not pick loose leaves, but cut off a shoot. This stimulates branching of the plant.


Bewaren
Het is het beste om het kruid vers te gebruiken.  Als je Thaise basilicum langer wilt bewaren, kun je het invriezen. Was het kruid  niet, anders gaat het speciale aroma snel verloren. Pluk de bladeren van de stelen en doe ze in een diepvrieszak. In de vriezer blijven de bladeren tot 3 maanden vers. 
Storage
It is best to use the herb fresh.
If you want to keep Thai basil longer, you can freeze it. Do not wash it, otherwise the special aroma will be lost quickly. Pluck the leaves from the stems and put them in a freezer bag. In the freezer, the leaves will stay fresh for up to 3 months.
Kook info
Het kruid geeft een zoete, frisse smaak aan met name Thaise en Indiase gerechten. Voeg het pas op het einde aan de afgewerkte gerechten toe. Het wordt vaak gebruikt in soepen, sauzen, curry’s, wokgerechten met vlees, vis en groenten en ook rauw in salades. Thaise basilicum combineert goed met andere specerijen en kruiden zoals gember, galangal en koriander.
Cooking info
The spice adds a sweet, fresh flavour to Thai and Indian dishes in particular. Add it to finished dishes only at the end. It is often used in soups, sauces, curries, wok dishes with meat, fish and vegetables and also raw in salads. Thai basil combines well with other spices and herbs such as ginger, galangal and coriander.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎