Tatsoi

Over de groente
Tatsoi, ook wel tat choy of rozetpaksoi genoemd, is zeer verwant aan de paksoi. Het is een Aziatische bladgroente en valt onder de kolen.
Tatsoi vormt een rozet van stevige, donkergroene, lepelvormige bladeren. Deze bladeren hebben een zachte, romige textuur met een lichtkruidige koolsmaak; de bladsteel is sappig.Tatsoi bladeren kunnen goed rauw in salades verwerkt worden.
About
Tatsoi, also known as tat choy or rosette pak choi, is very closely related to pak choi. It is an Asian leaf vegetable and is classified as a cabbage.
Tatsoi forms a rosette of firm, dark green, spoon-shaped leaves. These leaves have a soft, creamy texture with a slightly spicy cabbage flavour; the leaf stalk is juicy. Tatsoi leaves can be used raw in salads, soups or added to stiry fries.

Hoe oogst je?
Oogst de hele plant op het niveau van de grond en laat de wortels in de grond.
How to harvest?
Harvest the whole plant at the soil level leaving the roots in the ground.

Bewaren
Tatsoi kan het beste vers gebruikt worden. Voor bewaring kan het in een open plastic zak in de koelkast gelegd worden, zo blijft het enkele dagen goed. Om tatsoi in te vriezen, moet hij eerst twee minuten geblancheerd worden en daarna verpakt.
Storage
Tatsoi is best used fresh. To store it, place it in an open plastic bag in the refrigerator and it will keep for several days. To freeze tatsoi, first blanch it for two minutes and then seal it.

Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎