SUGAR SNAP PEA

Over de groente
Sugar snap, ook wel suikererwt en suikerpeul genoemd, is een peulgewas dat behoort tot het soort ‘erwt’. Het is een verse peulvrucht die je, net zoals peultjes, in zijn geheel eet. Zoals ook de peultjes, zijn sugar snaps niet rijp wanneer ze geoogst worden en ze bevatten dan ook onvolgroeide zaadjes. Het verschil tussen sugar snaps en peultjes is, dat sugar snaps boller, zoeter en wat knapperiger zijn dan peultjes. Het hoge eiwitgehalte maakt dat het een goede vleesvervanger is.
About
Sugar snap, also known as mangetout, is a leguminous plant belonging to the 'pea' species. It is a fresh legume and, like snow peas, should be eaten whole. Like snow peas, sugar snaps are not ripe when harvested and therefore contain immature seeds. The difference between sugar snaps and snow peas is that sugar snaps are rounder, sweeter and a bit crispier than snow peas. The high protein content makes it a good meat substitute.

Hoe oogst je?
Gebruik twee handen bij het oogsten van peulen en erwten: één om de plant vast te houden en de andere om aan de peul te trekken. Hij moet loskomen van de stengel met het hoedje erbovenop.
How to harvest?
Use two hands when  harvesting peas: One to hold the plant and another to pull the pea. It should snap from the stem with its little hat on top.


Bewaren
Sugar snaps kunnen drie tot vier dagen in een open zak in de koelkast bewaard worden. Ook kunnen sugar snaps, na kort blancheren, goed verpakt, ingevroren worden.
Storage
Sugar snaps can be kept in an open bag in the refrigerator for three to four days. Sugar snaps can also be frozen after being briefly blanched and properly packaged.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎