Spruitjes
•Brussel Sprouts

Over de groente
We eten de peulen langs de stengel van de planten, ze lijken op kleine kooltjes. De bladeren zijn ook eetbaar. Ze houden van kouder weer en daarom zijn ze populair in Noord-Europa.
Je kunt ook de toppen van de plant eten. Deze bespreken we op een aparte pagina.
About
We eat the pods along the stem of the plants, they look like tiny cabbages. The leaves are edible too. They like colder weather and for that reason they are popular in northern europe.
You can also eat the tops of the plant. We cover these on a separate page.
Hoe oogst je?
Oogsten kan op twee manieren: in één keer een hele stengel of per spruitje, waarbij je de grootste spruitjes eraf draait/snijdt. Check het oogstbordje om te zien hoe het deze keer gaat.

How to harvest?
Harvesting can be done in two ways: a whole stem at once or one sprout at a time, turning/cutting off the largest sprouts. Check the harvest sign to see how it's done this time.


Bewaren
In de koelkast blijven de spruitjes een week goed.
Storage
In the fridge, the sprouts will keep for a week.
Kook info
Oneindig veel mogelijkheden van koken, gratineren, wokken...
Cooking info
The ways to cook are endless, try them boiled, sauted or grilled...


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎