spinazie
•spinach

Over de groente
Spinazie kan, behalve in tropische gebieden, overal ter wereld groeien. De donker groene bladeren zijn een bron van belangrijke vitaminen en mineralen.
Zeer geliefd is ook “baby spinazie”, dit zijn de kleine jonge spinazie bladeren. Deze zijn vaak zachter en milder van smaak.
About
Spinach can grow anywhere in the world, except in tropical areas. The dark green leaves are a source of important vitamins and minerals. Very popular is “baby leaf spinach”,  the small young spinach leaves. They are often softer and milder in taste.


Hoe oogst je?
Knip de bladeren enkele centimeters van de grond af, zodat ze weer aangroeien.
How to harvest?
Cut the leaves a few centimeters from the ground so they will grow back.



Bewaren
Het beste kan spinazie zo vers mogelijk gegeten worden, omdat de blaadjes zeer kwetsbaar zijn. Baby spinazie kan zo’n twee dagen en grove bladspinazie zo’n vier dagen in de koelkast bewaard blijven.

Storage
It is best to eat spinach as fresh as possible, because the leaves are very fragile. Baby spinach can be kept in the refrigerator for about two days and the bigger coarser leaves for about four days.
Koken info
Spinazie is heerlijk vers of gekookt!
Cooking info
Spinach is delicious fresh or cooked!


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎