spaghettipompoen
•spaghetti squash

Over de groente
Deze soort pompoen ziet eruit als een groot geel ei en als je hem openmaakt zitten er veel zaden in de holte. De grootste verrassing is wanneer je hem kookt; het vrucht-vlees kan met een vork in sliertjes worden geschraapt die eruit zien als spaghetti, of mihoen! Het kan worden gebruikt in plaats van pasta en met saus  geserveerd, en de zaden kunnen worden geroosterd.
About
This type of pumpkin looks like a big yellow egg, and when you open it up there are many seeds in the cavity. The biggest surprise is when you cook it; the flesh can be scraped off with a fork into ribbons that look like spaghetti, or glass noodles! It can be used instead of pasta and served with sauce, and the seeds can be roasted. 
Hoe oogst je?
Oogst pompoenen wanneer de plant afsterft en de stengel eruit ziet en aanvoelt als kurk. De schil van de spaghettipompoen moet hard zijn, zodat je er niet met je vingernagel in kunt prikken.
How to harvest?
Harvest pumpkins when the plant dies back and the stem of looks and feels like cork. The skin of the spaghetti squash should be hard so that you can’t pierce it with your fingernail.

Bewaren
Ongekookte spaghettipompoen die op een koele en droge plaats wordt bewaard, kan tot 3 maanden goed blijven. Eenmaal gesneden, bewaar je ze in een luchtdichte bak in de koelkast.
Storage
Uncooked spaghetti squash that is stored in a cool and dry place can stay good for up to 3 months. Once cut, store in an airtight container in the fridge.
Kook info
Snijd horizontaal door om langere slierten te krijgen! Besprenkel met olijfolie en bak oven tot de slierten gemakkelijk loskomen van de pompoen als je er met een vork in prikt.
Cooking info
Cut horizontally to get longer strands! Drizzle with olive oil and bake in oven until strands easily pull apart from squash when raked with a fork.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎