Snijbiet•CHARD

Over de groente
Snijbiet, ook wel Warmoes genoemd, is een bladgewas. Het is het zusje van de rode biet. Echter wordt deze, in tegenstelling tot de rode biet, geteeld voor de stelen en bladeren. Het is een vrij makkelijk gewas, het groeit relatief snel en is erg lekker. De stengels (ook wel ribben genoemd) van de snijbiet hebben prachtige regenboogkleuren: wit, geel, roze en oranje. De smaak ligt tussen spinazie en de aardse toon van rode biet. Snijbiet zit veel ijzer en vitamine C.
About
Swiss chard is a leafy crop. It is the little sister of the beetroot. However, unlike the beetroot, it is grown for its stems and leaves. It is a fairly easy crop, grows relatively quickly and is very tasty. The stems of the Swiss chard have beautiful rainbow colours: white, yellow, pink and orange. The taste lies between spinach and the earthy tone of beetroot. Chard is rich in both iron and vitamin C.




Hoe oogst je?
How to harvest?

Pluk! Harvest_Swiss chard from Pluk on Vimeo.


Bewaren
Snijbiet is een zeer bederfelijke groente, bereid hem daarom zo vers mogelijk, zo behoudt het de meeste voedingswaardes en smaak. Het kan maximaal vier dagen in een plastic zakje in de koelkast bewaard worden; of kort geblancheerd en ingevroren.
Storage
Chard is a very perishable vegetable, so prepare it as fresh as possible to retain most of its nutritional value and flavour. It can be kept in a plastic bag in the fridge for up to four days; or blanched briefly and frozen.

Have arecipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎