︎Wij hebben vaak meerdere slasoorten beschikbaar om te oogsten. Ze staan allemaal hieronder vermeld.
︎We often have multiple varieties of lettuce available for harvest. All are listed below.

Salanova sla• Salanova Lettuce



Over de groente
Salanova sla is een compacte, volle krop sla en bevat zo’n twee tot vier keer meer slablaadjes per krop dan gewone sla. De bladeren zijn zacht van smaak en zeer mals. Er zijn twee varianten: de rode en de groene salanova.
About
Salanova lettuce is a compact, full head of lettuce and contains two to four times more lettuce leaves per head than normal lettuce. The leaves have a mild flavour and are very tender. There are two varieties: red and green Salanova.
Hoe oogst je?
Oogst de hele krop sla door de stengel zo dicht mogelijk bij de kluit af te snijden en de wortels in de grond te laten zitten.
How to harvest?
Harvest the whole lettuce head by cutting the stem as close to the gound as possible, leaving the roots in the soil.


Pluk! 1st Harvest_Salanova lettuce from Pluk on Vimeo.

Bewaren
Bewaar in een papieren, stoffen of plastic zak in de koelkast.
Storage
Store in a paper, cloth or plastic bag in the refrigerator.

Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎

Bindsla•Little Gem

Over de groente
Bindsla wordt ook wel romeinse sla of romaine genoemd. Van oorsprong werd bindsla rond het middellandse zeegebied geteeld, maar later in heel Europa en in Noord-Amerika. Bindsla werd in de traditionele teelt ongeveer tien dagen voor het oogsten dicht gebonden, zodat de bladeren geler van kleur werden.
De groei van bindsla is niet als gewone sla, die in een krop op een roos bladeren groeit, maar bindsla groeit verticaal omhoog. We kennen rassen die groen, rood of groen-rood gevlekt zijn. Het heeft een textuur tussen mals en knapperig in en bevat vitamine C en bètacaroteen. Bindsla is de basis van de beroemde Caesarsalade, maar kan ook worden gestoofd.
About
Little Gem lettuce is also known as romaine. Originally, romaine lettuce was cultivated around the Mediter-ranean Sea, but later throughout Europe and in North America. In traditional cultivation, romaine lettuce was tied up about ten days before harvesting, so that the leaves became more yellow in colour. The growth of romaine lettuce is not like normal lettuce, which grows in a head on a rose of leaves, but romaine lettuce grows vertically upwards. We know varieties that are green, red or green-red spotted. It has a texture between tender and crispy and contains vitamin C and beta-carotene. Romaine lettuce is the basis of the famous Caesar salad, but can also be grilled and sauteed.
Hoe oogst je?
Afsnijden op grondniveau of enkele centimeters boven de grond, afhankelijk van of de boeren willen dat het opnieuw groeit (ze zullen het vertellen!)
How to harvest?
Cut off at soil level or a few centimeters above the ground, depending on whether the farmers want it to regrow (they will tell you!)


Bewaren
Bindsla is enkele dagen, onafgesloten, houdbaar in de koelkast.
Storage
Romaine lettuce can be kept for a few days in the refrigerator, unsealed.

Bindsla•
ROMAINE



Over de groente
Bindsla wordt ook wel romeinse sla of romaine genoemd. Van oorsprong werd bindsla rond het middellandse zeegebied geteeld, maar later in heel Europa en in Noord-Amerika. Bindsla werd in de traditionele teelt ongeveer tien dagen voor het oogsten dicht gebonden, zodat de bladeren geler van kleur werden.
De groei van bindsla is niet als gewone sla, die in een krop op een roos bladeren groeit, maar bindsla groeit verticaal omhoog. We kennen rassen die groen, rood of groen-rood gevlekt zijn. Het heeft een textuur tussen mals en knapperig in en bevat vitamine C en bètacaroteen. Bindsla is de basis van de beroemde Caesarsalade, maar kan ook worden gestoofd.
About
Romaine lettuce is also known as Little Gem. Originally, romaine lettuce was cultivated around the Mediter-ranean Sea, but later throughout Europe and in North America. In traditional cultivation, romaine lettuce was tied up about ten days before harvesting, so that the leaves became more yellow in colour. The growth of romaine lettuce is not like normal lettuce, which grows in a head on a rose of leaves, but romaine lettuce grows vertically upwards. We know varieties that are green, red or green-red spotted. It has a texture between tender and crispy and contains vitamin C and beta-carotene. Romaine lettuce is the basis of the famous Caesar salad, but can also be grilled and sauteed.
Hoe oogst je?
Afsnijden op grondniveau of enkele centimeters boven de grond, afhankelijk van of de boeren willen dat het opnieuw groeit (ze zullen het vertellen!)
How to harvest?
Cut off at soil level or a few centimeters above the ground, depending on whether the farmers want it to regrow (they will tell you!)


Bewaren
Bindsla is enkele dagen, onafgesloten, houdbaar in de koelkast.
Storage
Romaine lettuce can be kept for a few days in the refrigerator, unsealed.

eikenbladsla• oak leaf Lettuce



Over de groente
Eikenbladsla heeft het uiterlijk van eikenbladeren - lijnvormig, gelobd en losjes getand. De bladeren vormen een halfdichte rozet aan de basis, die naar boven en naar buiten groeit. Eikenbladsla heeft een boterachtige textuur en een ongelooflijk zachte, nootachtige en zoete smaak, die zelden bitter wordt, zelfs niet in warmere klimaten.
About
Oak Leaf lettuce has the appearance of oak leaves - linear, lobed and loosely serrated. The leaves form a semi-tight rosette at the base, growing upward and outward. Oak Leaf lettuce has a buttery texture and an incredibly mellow, nutty and sweet flavor, which rarely becomes bitter, even in hotter climates.
Hoe oogst je?
Oogst de hele krop sla door de stengel zo dicht mogelijk bij de kluit af te snijden en de wortels in de grond te laten zitten.
How to harvest?
Harvest the whole lettuce head by cutting the stem as close to the gound as possible, leaving the roots in the soil.

Bewaren
Bewaar in een papieren, stoffen of plastic zak in de koelkast.
Storage
Store in a paper, cloth or plastic bag in the refrigerator.