Salie • SAGE

Over de groente
Salie is een van oorsprong Mediterraans kruid. Het heeft grijs-groene fluweelzachte blaadjes, met een sterke smaak en zeer aromatische geur. Het wordt gebruikt als keukenkruid bij warme maaltijden, als vlees- en vis gerechten of om thee van te trekken. De plant is ook zeer populair vanwege haar gezondheidsvoordelen, met name bij verkoudheid kan salie helpen.
Salie bloeit in juni en juli en geeft dan roze, witte of blauwpaarse bloemetjes; hier komen vlinders, bijen en hommels op af.
About
Sage is an herb of Mediterranean origin. It has grey-green velvety leaves, with a strong taste and very aromatic smell. It is used as a kitchen herb in warm meals, as meat and fish dishes or to make tea. The plant is also very popular for its health benefits, especially for colds.
Sage flowers in June and July and produces pink, white or blue-purple flowers that attract butterflies, bees and bumblebees.

Hoe oogst je?
Oogst de nieuwste bladeren door de stengel boven de laatste oksel af te snijden.
How to harvest?
Harvest the newest leaves by cutting the stem above the last armpit.


Bewaren
Salie kan vers enkele dagen verpakt in de koelkast bewaard worden. Ook kan salie in kleine bosjes, ondersteboven, op een droge, luchtige plek gehangen worden. Hierdoor wordt de salie gedroogd en kan hij tot wel zes maanden bewaard blijven.
Storage
Sage can be kept packed in the fridge for a few days. Sage can also be hung upside down in small bunches in a dry, airy place. This will dry the sage and it can be kept for up to six months.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎