Russische dragon • Russian TARRAGON

Over de groente
Het Engelse woord dragon is een verbastering van het Franse woord estragon, of "kleine draak". In de folklore geloofde men dat dragon goed was tegen de beten van giftige slangen, terwijl anderen dachten dat de naam te danken was aan de opgerolde slangenachtige wortels van de plant. De Russische plant zou bitterder van smaak zijn dan de Franse dragon, en is robuuster, met een hoogte van ongeveer 1 meter. Hij kan worden toegevoegd aan een verscheidenheid van gerechten, zoals salades en sauzen.
About
The English word tarragon is a corruption of the French word estragon, or 'little dragon'. Various folklore beliefs were that tarragon was good for treating the bites of venomous snakes, while others thought the name was due to the coiled serpent like roots of the plant. The Russian plant is thought to have more of a bitter flavour than the French tarragon, and is more robust, growing to a height of about 5 feet. It can be added to a variety of dishes, such as salads and sauces.
Hoe oogst je?
Oogst met een schaar.
How to harvest?
Harvest with scissors.

Bewaren
Kan in nat keukenpapier enkele dagen in de koelkast bewaard worden.

Storage
Can be kept in damp kitchen paper in the refrigerator for a few days.
Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎