rucola•arugula

Over de groente
Rucola is een Italiaanse bladgroente en wordt ook wel raketsla genoemd. Rucola wordt al sinds de middeleeuwen in het Middellandse Zeegebied geteeld. Het heeft een pittige en nootachtige smaak, met een sterke geur en is zeer geschikt voor salades. Je kunt er langere tijd van oogsten, omdat het plantje telkens nieuwe blaadjes vormt na het plukken. Als de plant eenmaal bloeit, zijn er maar weinig bladeren om te oogsten, maar de bloemen en bloemknoppen zijn erg lekker en kunnen in een vaas worden bewaard en als garnering aan gerechten worden toegevoegd of in salades worden gebruikt.
About
Arugula is an Italian leafy vegetable and is also called rocket salad. Arugula has been grown in the Mediterranean since the Middle Ages. It has a spicy and nutty flavour, with a strong smell and is very suitable for salads. You can harvest it for a long time, because the plant forms new leaves every time you pick it. Once it flowers there are very few leaves to harvest but the flowers and flower buds are very delicious and can be stored in a vase and added to dishes as a garnish or used in salads.
Hoe oogst je?
Oogst door enkele centimeters boven de grond af te knippen, zodat het weer aangroeit.
How to harvest?
Harvest by cutting a few centimeters above the soil so it regrows.

Bewaren
Rucola is tot ongeveer vier dagen, afgesloten in de koelkast, te bewaren.
Storage
Arugula can be kept for about four days in a closed container in the refrigerator.
Koken info
Nadat u de bladeren hebt verwijderd en geschild, kunt u de kardoen gratineren, of gebakken en bedekt met kaas, of in een soep verwerken.
Cooking info
After you remove the leaves and peel them, try a cardoon gratin, or fried and covered with cheese, or in a soup.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎

Rocket flowers