Red Russian kool
•Red Russian kale

Over de groente
Red Russian kool is een kruising tussen boerenkool en twee soorten mosterdkool. De bladeren staan in rozetvorm en zijn diep ingesneden. De onderzijde van het blad is vaak kastanjerood, net als de nerven. De kool heeft een nootachtige smaak. 
About
Red Russian cabbage is a crossing between kale and two types of mustard cabbage. The leaves are in a rosette shape and deeply incised. The underside of the leaves is often chestnut red, as are the veins. The cabbage has a nutty flavor.
Hoe oogst je?
Oogst het onderste grote blad door het van de stam af te knakken. Niet te veel blad van één plant oogsten.
How to harvest?
Harvest the biggest leaves lowest on the plant by snapping it off the main stem. Don’t harvest too many leaves at once.


Bewaren
Het best kan de kool zo snel mogelijk gegeten worden, maar kan tot ongeveer drie dagen bewaard worden in de koelkast. Palmkool kan worden ingevroren; dit doe je door de palmkool eerst te blancheren en vervolgens koud af te spoelen en verpakt in de vriezer te leggen.
Storage
It is best to eat as fresh as possible, but it can be stored in the refrigerator for up to three/four days. You can freeze Red Russian Kale; you do this by blanching it first and rinsing it with cold water, then place it in the freezer.
Kook info
Deze kool kan op praktisch elke manier bereid worden: rauw, gekookt, gestoomd, gesauteerd, geroerbakt of gefrituurd. Maar let op: de stengels zijn nogal houtachtig. De verhoute delen, kun je het beste afsnijden en niet mee bereiden.
Cooking info
This cabbage can be prepared in practically any way: raw, boiled, steamed, sauteed, stir-fried or fried. But beware: the stalks are quite woody. The woody parts, are best cut off and not cooked with.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎