Rammenas Radijs • Rammenas Radish

Over de groente
De radijs is het pittige knolletje van een kruidachtig gewas. Ze zijn een van de oudste cultuurgewassen; voor de Grieken en Romeinen was het een belangrijk voedingsgewas en ook in het Oude Egypte werden ze al gegeten.
De radijs dankt zijn scherpe smaak door bepaalde chemische verbindingen in de plant. Hij is rijk aan voedingsstoffen. De meest bekende is de ronde wit-rode radijs, maar twee varianten hierop zijn de langwerpige witte “ijskegel” radijs en de bolle zwarte “rammenas”.
Ook het loof van de radijs kun je (rauw) eten.
About
The radish is the crunchy pungent flavored tuber of a herbaceous crop. It is one of the oldest cultivated crops; radish was an important food crop to the Greeks & Romans and even in ancient Egypt people used to eat radish.
Radishes have this sharp flavor because of chemical compounds in the plant. They are rich in nutrients.
The most famous is the globular white-red radish, but two other variants are the more elongated white “icicles” or “daikon” en round black “rammenas”.
You can also eat the leaves of the radish.
Hoe oogst je?
Kies een mooie radijs uit en trek hem rustig uit de grond! Voorzichtig voor kleinere radisjes in de buurt.
How to harvest?
Simply pull them out of the ground! Watch out that you don’t accidentally pull out  smaller neighbouring radishes

Bewaren
De radijs kan 4 tot 5 dagen bewaard worden. Haal het loof van de radijs (deze onttrekt vocht) en leg ze in een afgesloten zakje in de koelkast. Wanneer ze wat slap worden, leg je ze in een uurtje in koud water, waardoor ze weer knapperig worden.
Storage
Radish can be stored for 4 to 5 days. Remove the leaves (they draw out the moisture) and place them in a sealed bag in the refrigerator. When they get a bit soft, put them in water for an hour so that they  become crunchy again.

Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎