Radicchio

Over de groente
Radicchio is een meerjarige gekweekte vorm van bladcichorei die soms ook wel Italiaanse cichorei wordt genoemd vanwege het veelgebruikte gebruik in de Italiaanse keuken. Het wordt geteeld als bladgroente en heeft meestal kleurrijke witgeaderde rode bladeren die een krop vormen. Radicchio heeft een bittere en kruidige smaak die verzacht als hij wordt gegrild of geroosterd.
About
Radicchio is a perennial cultivated form of leaf chicory sometimes known as Italian chicory because of its common use in Italian cuisine. It is grown as a leaf vegetable and usually has colorful white-veined red leaves that form a head. Radicchio has a bitter and spicy taste which mellows if it is grilled or roasted.
Hoe oogst je?
Oogst op dezelfde manier als andijvie.
How to harvest?
Harvest the same way you harvest Endive.

Bewaren
Kan 1-2 weken in de koelkast bewaard worden
Storage
Can be kept in the refrigerator for 1-2 weeks


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎