Raapzaad • Rapeseed

Over de groente
Koolzaad, ook raapzaad genoemd, is een felgeel bloeiend lid van de Brassica-familie (mosterd- of koolzaadfamilie). Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege het olierijke zaad dat wordt gebruikt in menselijke en dierlijke voeding.
About
Rapeseed, also known as rape, or oilseed rape, is a bright-yellow flowering member of the family Brassicaceae (mustard or cabbage family). It is mainly cultivated for it’s oil rich seed which is used in human and animal food. 
Hoe oogst je?
Oogst met een schaar
How to harvest?
Harvest with scissors.

Bewaren
Best zo snel mogelijk gebruiken. Kan een paar dagen in een pot met water worden bewaard.
Storage
Best used as quickly as possible. Can be kept in a jar of water for a couple of days.

Kook info
De bloemen en bladeren hebben een milde koolachtige smaak en kunnen vers in salades worden gebruikt of als garnering op veel gerechten - zoals een topping in noedelsoepen.
Cooking info
The flowers and leaves have a mild cabbage-like flavour and can be used fresh in salads or as a garnish on many dishes - such as a topping in noodle soups. 
Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎