Puntarelle

Over de groente
Puntarelle is een witlofvariëteit met een mals en knapperig hart dat bestaat uit knoppen.
Traditioneel wordt het dun gesneden en gegooid met ansjovisazijn om een beroemd en populair bijgerecht in Rome te maken. Recept hieronder. Je kunt ook de buitenste bladeren gebruiken, net als bij elke andere soort radicchio of witlof.
About
Puntarelle is a variety of chicory with a tender and crisp central heart made up of buds.

Traditionally it is cut thinly and tossed with anchovy vinagarette to make a the famous and popular side dish in Rome. Recipe below. You can als use the outer leaves like you would use any other type of radicchio or chicory. 
Hoe oogst je?
Oogst op dezelfde manier als andijvie.
How to harvest?
Harvest the same way you harvest Endive.

Bewaren
Kan 1-2 weken in de koelkast bewaard worden
Storage
Can be kept in the refrigerator for 1-2 weeks


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎