Peultjes 
•SNOW PEA

Over de groente
Peultjes, ook wel sluimererwt genoemd zijn een peulgewas dat behoort tot het soort ‘erwt’. Wanneer we peultjes eten, dan eten we de jonge peulen van de doperwtenplant met daarin de onvolgroeide erwtjes. Peultjes zijn heldergroen, plat, knapperig en licht zoet van smaak. Ze zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Het hoge eiwitgehalte maakt dat het een goede vleesvervanger is.
About
Snow peas, also known as mangetout, belong to the legume family. When we eat snow peas, we are eating the young pods of the pea plant containing immature peas. The pods are bright green, flat, crunchy and have a slightly sweet taste. They are rich in vitamins and minerals. The high protein content makes it a good meat substitute.
Hoe oogst je?
Gebruik twee handen bij het oogsten van peulen en erwten: eén om de plant vast te houden en de andere om aan de peul te trekken. Hij moet loskomen van de stengel met het hoedje erbovenop.
How to harvest?
Use two hands when  harvesting peas: One to hold the plant and another to pull the pea. It should snap from the stem with its little hat on top.


Bewaren
Kunnen drie tot vier dagen in een open zak in de koelkast bewaard worden. Ook kunnen na kort blancheren, goed verpakt, ingevroren worden.
Storage
Can be kept in an open bag in the refrigerator for three to four days. Can also be frozen after being briefly blanched and properly packaged.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎