Pastinak • Parsnip

Over de groente
De pastinaak komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. De plant was al bekend bij de Oude Grieken en de Romeinen. De pastinaak kwam in de Middeleeuwen naar West-Europa en was vóór de introductie van de aardappel een belangrijk volksvoedsel. In Engeland en Ierland is de "witte wortel" populair gebleven. De wortel is crème-achtig van kleur en heeft een lichtzoete anijsachtige smaak. Het kan zowel rauw als gekookt of gestoofd worden gegeten. De pastinaak kan ook gebakken worden of tot stamppot verwerkt. Gefrituurde pastinaak lijkt op aardappelchips. Ook als smaak verfijnder in een soep.
About
Originally parsnip comes from the Mediterranean. It was known to the Ancient Greek and Romans. It was taken to the west of Europe in the Middle Ages and was a very important vegetable before the introduction of the potato. In England and Ireland it’s still very popular. In Holland the parsnip is regaining its popularity. The carrot-like vegetable looks off-white and has a light sweet aniseed taste. It can be eaten raw, cooked, fried or mashed. Its also nice in a soup.


Bewaren
Je kunt pastinaak het beste op een koele plaats (12-15°C) bewaren. Zo is het 8 tot 10 dagen houdbaar. Je kunt ook invriezen na ca. 2 minuten blancheren.
Storage
Store parsnips at a cool dry place and you can keep it for 8 to 10 days. After blanching it for a minute or two, you can put in in the freezer.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎