paprika
•bell pepper

Over de groente
De paprika groeit het best in een warme zomer of in de polytunnel en is er in verschillende kleuren, waaronder rood, geel, oranje, groen, wit, chocolade en paars. Ze zijn zoeter dan hun pittigere tegenhanger, de chilipeper.
Paprika's komen oorspronkelijk uit Latijns-Amerika en hebben zich honderden jaren geleden via Spanje naar Noord-Europa en Azië verspreid.  
About
The bell pepper (also known as paprika or capsicum) grows best in a hot summer or in the polytunnel and comes in various colours including  red, yellow, orange, green, white, chocolate and purple. They are sweeter than their spicier counterpart, chilli peppers.
Peppers are native to Latin America, and spread via Spain to northern Europe and Asia hundreds of years ago.  
Hoe oogst je?
Kies een rijpe, volledig gekleurde paprika (groene paprika's zijn technisch gezien onrijp, maar als u de smaak verkiest, oogst ze gerust groen!) en knip de steel voorzichtig af met een schaar of snoeischaar.
How to harvest?
Choose a ripe, fully coloured bell pepper (green peppers are technically unripe, but if you prefer the taste feel free to harvest green!) and cut the stem carefully with a pair of scissors or pruning shears.

Bewaren
Bewaar in de koelkast.
Storage
Store in the refrigerator.

Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎