Nieuw-Zeelandse spinazie•New Zealand Spinach

Over de groente
Nieuw-Zeelandse spinazie, ook bekend als warrigal greens, lijkt qua naam en uiterlijk sterk op spinazie, maar is in geen enkel opzicht verwant aan spinazie. Het is een wijdverspreide soort, afkomstig uit Nieuw-Zeeland, Oost-Azië en Australië. Nieuw-Zeelandse spinazie vormt dikke, dikke, driehoekige bladeren en smaakt iets zoeter dan spinazie; Nieuw-Zeelandse spinazie kan net zo worden bereid als "gewone" spinazie.  Waar spinazie het op warme dagen laat afweten, is Nieuw-Zeelandse spinazie een warmteminnende plant, waardoor ze geschikt is voor de zomerteelt in Nederland.  Nieuw-Zeelandse spinazie is een zeer gezonde bladgroente, want het bevat veel vitamine C, calcium en ijzer.
Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)
About
New Zealand spinach, also known as warrigal greens, is very similar to spinach in name and appearance, but is in no way related to spinach. It is a widespread species, originating in New Zealand, East Asia and Australia. New Zealand spinach forms thick, fat, triangular leaves and tastes slightly sweeter than spinach; New Zealand spinach can be prepared just like 'regular' spinach. Whereas spinach fails on hot days, New Zealand spinach is a heat-loving plant, making it suitable for summer cultivation in the Netherlands. New Zealand spinach is a very healthy leaf vegetable, as it contains a lot of vitamin C, calcium and iron.
Hoe oogst je?
Snij een stengel af, laat een stel bladeren achter zodat de plant kan hergroeien. 
How to harvest?
Cut off a stalk, leaving a set of leaves behind so the plant can regrow.


Bewaren
Nieuw-Zeelandse spinazie kan in een geopende plastic zak ongeveer twee dagen in de koelkast worden bewaard. Het is wel kwetsbaar, dus het beste is om het zo vers mogelijk te gebruiken.
Storage
New Zealand spinach can be kept in the fridge in an opened plastic bag for about two days. It is fragile, so it is best to use it as fresh as possible.
Koken info
Gebruik zoals je spinazie zou gebruiken
Cooking info
Use as you would use spinach.

Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎