Mexicaanse dragon
•Mexican tarragon
Over de groente
Dit kruid is net zoals dragon familie van de composieten, maar heeft verder niet of nauwelijks gelijkenissen. Zoals de Latijnse naam (Tagetes lucida) al doet vermoeden behoort deze plant tot de Afrikaantjes. Het wordt ook wel anijsafrikaantje genoemd. De plant komt uit Midden Amerika. Daar is het een meerjarige plant. Zowel het blad met anijsgeur als de kleine gele bloempjes zijn eetbaar, heerlijk in bijvoorbeeld een salade, kruidenboter, saus, soep of in een kruidentheemengsel. Mexicaanse dragon thee geeft ontspanning en kalmeert de maag. Het blad is glanzend groen en lineair tot langwerpig, is erg aromatisch en wordt als kruid in de keuken gebruikt.
Dit kruid is net zoals dragon familie van de composieten, maar heeft verder niet of nauwelijks gelijkenissen. Zoals de Latijnse naam (Tagetes lucida) al doet vermoeden behoort deze plant tot de Afrikaantjes. Het wordt ook wel anijsafrikaantje genoemd. De plant komt uit Midden Amerika. Daar is het een meerjarige plant. Zowel het blad met anijsgeur als de kleine gele bloempjes zijn eetbaar, heerlijk in bijvoorbeeld een salade, kruidenboter, saus, soep of in een kruidentheemengsel. Mexicaanse dragon thee geeft ontspanning en kalmeert de maag. Het blad is glanzend groen en lineair tot langwerpig, is erg aromatisch en wordt als kruid in de keuken gebruikt.
About
Like tarragon, this herb is related to the composites, but otherwise bears little or no resemblance. As its Latin name (Tagetes lucida) suggests, this plant belongs to the African Marigolds. The plant comes from Central America. There it is a perennial plant.
Both the anise-scented leaves and the small yellow flowers are edible, delicious in salads, herb butter, sauces, soups or in herbal tea mixes. Mexican tarragon tea provides relaxation and soothes the stomach. The leaves are glossy green and linear to oblong, very aromatic and used as a spice in cooking.
Like tarragon, this herb is related to the composites, but otherwise bears little or no resemblance. As its Latin name (Tagetes lucida) suggests, this plant belongs to the African Marigolds. The plant comes from Central America. There it is a perennial plant.
Both the anise-scented leaves and the small yellow flowers are edible, delicious in salads, herb butter, sauces, soups or in herbal tea mixes. Mexican tarragon tea provides relaxation and soothes the stomach. The leaves are glossy green and linear to oblong, very aromatic and used as a spice in cooking.
Hoe oogst je?
Knip een topje, boven een bladoksel af.
Knip een topje, boven een bladoksel af.
How to harvest?
Cut off a tip, above a leaf ridge.
Cut off a tip, above a leaf ridge.
Bewaren
Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
Storage
Store in a sealed container in the fridge.
Store in a sealed container in the fridge.
Kook info
Smaakt en geurt naar dragon met een vleugje anijs. Lekker bij kip, in salades, sauzen en thee.
Zowel de verse als gedroogde bladeren worden gebruikt als vervanger voor dragon in soepen of sauzen. Van de gedroogde bladeren en bloemtoppen wordt een in Latijns Amerika heel populaire anijsachtige thee gemaakt, maar de bloemen worden ook in salades gegeten.
Men gebruikt de dragon wanneer de Franse dragon niet vers beschikbaar is, gedurende de winter. In het Duits noemt men het om die reden winterdragon (Winter-estragon).
Smaakt en geurt naar dragon met een vleugje anijs. Lekker bij kip, in salades, sauzen en thee.
Zowel de verse als gedroogde bladeren worden gebruikt als vervanger voor dragon in soepen of sauzen. Van de gedroogde bladeren en bloemtoppen wordt een in Latijns Amerika heel populaire anijsachtige thee gemaakt, maar de bloemen worden ook in salades gegeten.
Men gebruikt de dragon wanneer de Franse dragon niet vers beschikbaar is, gedurende de winter. In het Duits noemt men het om die reden winterdragon (Winter-estragon).
Cooking info
Tastes and smells like tarragon with a hint of aniseed. Delicious with chicken, in salads, sauces and tea.
Both the fresh and dried leaves are used as a substitute for tarragon in soups or sauces. A very popular aniseed-like tea is made from the dried leaves and flower tops in Latin America, but the flowers are also eaten in salads....
People use tarragon when French tarragon is not available fresh, during winter. In German, it is called winter tarragon (Winter-estragon) for this reason.
Tastes and smells like tarragon with a hint of aniseed. Delicious with chicken, in salads, sauces and tea.
Both the fresh and dried leaves are used as a substitute for tarragon in soups or sauces. A very popular aniseed-like tea is made from the dried leaves and flower tops in Latin America, but the flowers are also eaten in salads....
People use tarragon when French tarragon is not available fresh, during winter. In German, it is called winter tarragon (Winter-estragon) for this reason.
Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎