MEIRAAP•TURNIP

Over de groente
De meiraap behoort tot de koolgewassen en groeit razendsnel. Deze grote ronde raap is wit en heeft een paarse bovenkant (ook wel de kop genoemd). Hij heeft een zeer krachtig blad, dat tevens ook eetbaar is. Van binnen heeft de meiraap bijzonder mals maar licht scherp smakend wit vruchtvlees. Je kunt de raapjes gekookt of rauw eten. De meiraap kan in het voorjaar goed groeien en heet op dat moment dan ook “meiraap”, maar deze kan net zo goed in het najaar geteeld wordt, en heet in deze periode de “herfstraap”. Dit is dus hetzelfde raapje, maar in een ander seizoen geteeld!

Pluk! Harvest_Turnips from Pluk on Vimeo.


About
The turnip belongs to the cabbage plants and grows very fast.This large round turnip is half white / half purple. It has very strong leaves, which are also edible. The flesh of the turnip is very fresh, tender and has a slightly sharp taste. You can eat the turnip cooked or raw.
Hoe oogst je?
Trek ze gewoon uit de grond. Als ze dicht op elkaar geplant zijn, zorg er dan voor dat je andere rapen tegenhoudt, zodat ze kunnen blijven groeien.
How to harvest?
Just pull them out of the ground. If they are closely planted, make sure to hold down the turnips you don’t want to harvest so they can keep growing


Bewaren
Het beste kan voor bewaring de bladeren van de meiraap verwijderd worden, om vochtverlies tegen te gaan. De bladeren kunnen, evenals de meiraap, afgesloten in de koelkast bewaard worden.
Storage
It is best to remove the leaves of the turnip before storing to prevent loss of moisture. The leaves can, just like the turnip, be kept sealed in the refrigerator.

Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎