Malabar spinazie
•Malabar spinach

Over de groente
Malabar spinazie (Basella alba) is een tropische klimplant met eetbare bladeren die rijk zijn aan voedingsstoffen en vaak worden gebruikt in de Aziatische keuken.
Het hartvormige, donkergroene blad van deze plant is eetbaar en kan worden gebruikt als een vervanging van spinazie.
Malabar spinazie is een zeer gezonde groente. Het bevat veel verschillende vitamines en mineralen. Hiernaast zitten er ook nog eiwitten, koolhydraten en veel water in het blad.
About
Malabar spinach (Basella alba) is a tropical climbing plant with edible leaves that are rich in nutrients and often used in Asian cuisine.
The heart-shaped, dark green leaves of this plant are edible and can be used as a substitute for spinach.
Malabar spinach is a very healthy vegetable. It contains many different vitamins and minerals. In addition, the leaves also contain proteins, carbohydrates and a lot of water.
Hoe oogst je?
De blaadjes en jonge stengeltoppen kunnen worden afgeknipt.
How to harvest?
The leaves and young stem tips can be cut off.


Bewaren
Bewaar in afgesloten bakje of zakje in de koelkast, voor circa 2 a 3 dagen.
Storage
Store in a sealed container or bag in the refrigerator for approximately 2 to 3 days.
Kook info
Het blad kan worden gebruikt in soepen, salades, roerbakschotels en curry’s. Het is een bladgroente die meestal niet lang wordt meegekookt, maar wordt toegevoegd op het laatste moment. Als het blad en vooral de stengels lang worden gekookt, wordt het slijmerig.
Cooking info
The leaves can be used in soups, salads, stir-fries and curries. It is a leaf vegetable that is usually not cooked for long, but added at the last minute. If the leaves and especially the stems are cooked for too long, they become slimy.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎