Lisedodde•CATTAILS

Over de groente
Kattenstaarten (Typha latifolia) zijn een van de meest veelzijdige planten op aarde. Het wordt niet voor niets de "Supermarkt van het Moeras" genoemd, want het kan gedurende alle vier de seizoenen worden gebruikt voor een breed scala aan culinaire en praktische toepassingen.
Jonge kattenstaarten lijken op prei, maar hebben een milde en knapperige smaak. Lees onze blog over deze wilde delicatesse, en bekijk hieronder enkele recepten. De kattenstaart groeit in water, bijvoorbeeld bij de kas. Het heeft lange bladeren en de toppen zijn licht afgerond. Er groeit ook veel riet omheen, het riet heeft puntige bladeren en die zijn niet lekker. Dus haal ze niet door elkaar.
Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)
About
Cattails (Typha latifolia) are one of the most versatile plants on Earth. Also called the “Supermarket of the Swamp” for good reason since it can be used throughout all four seasons for a wide range of culinary and practical uses. 

Young cattails look like leeks, but have a mild and crunchy taste. Read our blog about this wild delicacy, and check out some recipes below. The cattail grows in water, for example near the greenhouse. It has long leaves and the tops are slightly rounded. There is also a lot of reeds growing around them, the reeds have pointy leaves and they are not tasty. So don't mix them up.
Hoe oogst je?
Je kunt ze oogsten door ze voorzichtig uit het water te trekken.
How to harvest?
You can harvest them by pulling them gently out of the water.



Bewaren
Bewaren in de koelkast
Storage
Store in the fridge
Koken info
Verwijder de sponsachtige buitenste lagen aan de onderkant, zoals u dat bij een prei zou doen. De witte onderkant en het lichtgroene deel kunnen zowel rauw als gekookt worden gegeten, bijvoorbeeld in salades, antipasti of soepen. In diezelfde periode kan de onderkant van de bladeren zowel rauw (in salades) als gebakken worden gebruikt
Cooking info
Remove the spongy outside layers at the bottom, like you would do with a leek. The white bottom and slightly green part can be eaten both raw and cooked, for example in salads, antipasti or soups. During this same period, the base of the leaves can be used both raw (in salads) and fried.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎