lenteui•spring onion

Over de groente
Stengelui, ook wel pijplook of grove bieslook genoemd, is een plant uit de narcisfamilie en verwant aan bolgewassen als daslook, knoflook, prei en sjalot. Bij de stengelui bevindt zich geen bol onderaan, maar een lange witte schacht, zoals bij prei, waar flink blad uit groeit dat wel tot 50 cm lang kan worden. Net zoals bij bieslook zijn de bladeren rond en hol. Vooral in Aziatische landen is dit een zeer populaire groente, waar deze ook haar oorsprong vindt. Zowel de groene bladeren als de witte schacht kunnen in de keuken worden gebruikt.
About
Spring onion is a plant of the narcissus family and is related to bulbous plants such as wild garlic, leeks and shallots. The spring onion does not have a bulb at the bottom, but a long white shaft, as with leeks, from which large leaves grow that can be up to 50 cm long. Just like chives, the leaves are round and hollow. This is a very popular vegetable, especially in Asian countries, where it has its origins. Both the green leaves and the white shaft can be used in the kitchen.

Hoe oogst je?
Kies een plant uit en snijdt een paar cm boven de grond af.
How to harvest?
Choose a plant and cut a few cm above ground level. 


Pluk! Harvest_Spring onion from Pluk on Vimeo.


Bewaren
Stengelui kan tot ongeveer een week bewaard worden, op een droge en koele plek.
Storage
Spring onion can be kept for about a week, in a dry and cool place.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎