LAVAS • LOVAGE

Over de groente
Lavas (Levisticum officinale), overblijvend kruid van de peterseliefamilie (Apiaceae), afkomstig uit Zuid-Europa. Het heeft een heerlijke hartige smaak als peterselie en selderij gecombineerd met een vleugje anijs en kerrie. Het wordt gekweekt voor zijn stengels en bladeren, die worden gebruikt voor kruidenthee, als groente en om voedsel op smaak te brengen. Voeg de blaadjes toe aan een mengsel van saladegroenten of laat ze verwelken in soepen en bouillons. Zie het artikel van Hugh Fearnley-Whittingstall voor kookinspiratie.
About
Lovage, (Levisticum officinale), perennial herb of the parsley family (Apiaceae) native to southern Europe. It has a delicious savory flavour like parsley and celery combined with a hint of aniseed and curry. It is cultivated for its stalks and foliage, which are used for herbal tea, as a vegetable, and to flavour foods. Add leaves to a mix of salad greens or let wilt in soups and stocks. See Hugh Fearnley-Whittingstall’s article for cooking inspiration.
Hoe oogst je?
Oogst de hele stengel met bladeren door ze dicht bij de basis af te snijden.
How to harvest?
Harvest the entire stalk with leaves by cutting it close to the base.

Bewaren
Lavas kan enkele dagen in de koelkast worden bewaard.
Storage
Lovage can be kept in the refrigerator for a few days.

Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎