Kuri pompoen
•Kuri squash

Over de groente
Rode kuri-pompoen is een oranje gekleurde winterpompoen met een dunne schil, een gekweekte variëteit van de soort Cucurbita maxima. Hij lijkt op een kleine pompoen zonder de ribbels. Hij behoort tot de groep van de Hubbardpompoenen. Binnen de harde schil zit stevig vruchtvlees dat een zeer delicate en zachte kastanjeachtige smaak heeft. Bij het roosteren is het niet nodig te schillen.
About
Red kuri squash is a thin skinned orange colored winter squash, a cultivated variety of the species Cucurbita maxima. It looks like a small pumpkin without the ridges. It belongs to the Hubbard squash group. Inside the hard outer skin there is a firm flesh that provides a very delicate and mellow chestnut-like flavour. It is not necessary to peel if roasted.
Hoe oogst je?
Oogst pompoenen wanneer de plant afsterft en de stengel eruit ziet en aanvoelt als kurk. 
How to harvest?
Harvest pumpkins when the plant dies back and the stem of looks and feels like cork. 

Bewaren
Ongekookte Kuri pompoen die op een koele en droge plaats wordt bewaard, kan tot 3 maanden goed blijven. Eenmaal gesneden, bewaar je ze in een luchtdichte bak in de koelkast.
Storage
Uncooked Kuri squash that is stored in a cool and dry place can stay good for up to 3 months. Once cut, store in an airtight container in the fridge.
Koken info
Snijd horizontaal door om langere slierten te krijgen! Besprenkel met olijfolie en bak tot de slierten gemakkelijk loskomen van de pompoen als je er met een vork in prikt.
Cooking info
Cut horizontally to get longer strands! Drizzle with olive oil and bake until strands easily pull apart from squash when raked with a fork.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎