Koriander
•Coriander

Over de groente
Koriander is een zeer aromatisch en eenjarige plant, oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. Qua uiterlijk lijkt het op platte peterselie, maar het blad van koriander is iets ronder. We gebruiken van de plant zowel verse bladeren als ook het zaad. Wanneer de plant rond juli wit-roze bloemetjes geeft, vormt dit zaad, welke (gedroogd) kunnen worden gebruikt als specerij. Het korianderzaad heeft een heel andere smaak dat het korianderblad.

About
Coriander, also known as cilantro, is a very aromatic annual plant, native to the Middle East and the Mediterranean. In appearance it looks like flat parsley, but the leaves of coriander are slightly rounder. We use both fresh leaves and the seeds of the plant. When the plant produces white-pink flowers around July, this produces seeds, which can be used (dried) as a spice. The coriander seed has a completely different flavour to the coriander leaf.
Like many other fresh herbs, coriander leaf is healthy because it contains vitamins and minerals.
Hoe oogst je?
Voor kleine planten, snijj een paar cm van de grond af. Voor grotere planten je kan een hele stengel met bladeren oogsten.
How to harvest?
For small plants, cut off a few centimeters from the ground so it can regrow. For larger plants you can harvest a stem with leaves. 

Bewaren
Bewaar verse koriander in vershoudfolie maximaal enkele dagen in de koelkast, aangezien alleen echt verse koriander zijn typische aroma bevat.
Storage
Keep fresh coriander in foil in the refrigerator for a maximum of several days, as only really fresh coriander has its typical aroma

Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎