Komkommer
•Cucumber

Over de groente
Deze verfrissende vruchtgroente kent een lange geschiedenis die ruim 3000 jaar is geleden is begonnen in West-Azië. De komkommerplant is een klimmer en kan ook zonder bestuiving vruchten vormen. De komkommer bestaat voor het grootste gedeelte uit water en is daardoor een heerlijke dorstlesser op warme dagen. Het sappige vruchtvlees wordt bij elkaar gehouden door een schil vol vezels die je spijsvertering een handje helpen. 
About
This refreshing crop has a long history that began in Western Asia over 3,000 years ago. The cucumber plant is a climber, and even without pollination it can develop fruit. The cucumber consists mostly of water, making it a delicious thirst-quencher on summer days. The juicy flesh is held together by a peel full of fibers that are beneficial for you digestion.
Hoe oogst je?
Alleen Boterbloem: Knip of snijd de komkommer bij het steeltje, tijdens de oogst moet je goed opletten dat je het juiste steeltje doorknipt want het kan een behoorlijke jungle zijn bij de komkommerplanten!
How to harvest?
Boterbloem only: Cut the cucumber at the stem. Please be careful where you cut as it can be a jungle in the cucumber plants and you don’t want to cut the main stem!


Bewaren
Bewaar een komkommer buiten de koelkast.
Storage
Store outside the fridge.
Kook info
Gelijk opeten op een warme dag op het veld is natuurlijk heerlijk, maar als het je lukt de komkommer heel mee naar huis te krijgen, dan kun je deze verwerken in allerlei frisse salades.
Cooking info
If you manage to get your cucumber home without eating it on the way, you can use it for different types of fresh salads.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎