Knolselderij • Celeriac

Over de groente
Omdat kikkererwtenscheuten kort gekookt moeten worden, doen ze het goed in stoofpotten en ovenschotels. Voeg ze gewoon de laatste paar minuten voor het gerecht klaar is toe. Deze kiemgroenten zijn ook heerlijk in verse salades als ze na het koken worden gekoeld.
About
Celeriac is related to leaf celery and celery. The tuber is actually the thickened stem of the plant, and also the part we eat. But the leaves are also perfectly edible.
Celeriac has a mildly sweet taste and is often used to make stock, soups and stews.


Hoe oogst je?
How to harvest?

Pluk! Harvest_Celeriac from Pluk on Vimeo.



Bewaren
Je kunt knolselderij ongeveer drie tot vier maanden bewaren, mits koel en droog.
Storage
You can keep celeriac for about three to four months, as long as it is cool and dry.
Kook info
Was de knol en snijd de bovenkant en een dun plakje van de onderkant af. Schil de knolselderij met een mes of dunschiller. Snijd in blokjes, reepjes, frieten of plakken. Kook, bak, braad de knolselderij. Ook rauw te eten.
Cooking info
Wash and cut off the top and a thin slice of the base. Peel the celeriac with a knife or a peeler. Cut into cubes, strips, fries, or slices. Boil, bake, roast, or sauté the celeriac. Can also be eaten raw.

Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎