knoflook stengel
•garlic scape

Over de groente
Knoflookstengels zijn de tere stengels en bloemknoppen van een  knoflookplant. Ze worden enkele weken vóór de knoflookbollen zelf geoogst, en door ze af te snijden helpen we de knoflook zijn energie te steken in het maken van grote bollen. Knoflook stengels smaken als een mengsel van ui, selderij en knoflook. Ze hebben een mildere, "groenere" smaak dan  knoflookbollen.
About
Garlic scapes are the tender stems and flower buds of a hardneck garlic plant. They are harvested a few weeks before the garlic bulbs itself, and by cutting them off we are helping the garlic to put its energy into making large bulbs.
Garlic scapes taste like a blend of onion, scallion and garlic. They have a milder, “greener” taste than the actual garlic bulbs.
Hoe oogst je?
Snijd de stengel ongeveer 5 cm boven het punt af waar hij uit de plant begint te komen.
How to harvest?
Cut the stem about 5 cm above the point where it starts emerging from the plant. 



Bewaren
Je kunt een stengel een paar weken in de koelkast bewaren.
Storage
You can store a scape for a couple of weeks in the refrigerator.
Kook info
Snijden en gebruiken als knoflook!  Of snijd de stengels in stukken van 4 cm en gebruik als groente in roerbakgerechten.
Cooking info
Chop and use just like garlic!  Or cut the stems into 4 centimeter long pieces and use as a vegetable in stir-fry dishes.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎