Knoflook
• Garlic

Over de groente
Knoflook wordt al eeuwen geroemd om al zijn gezondheids-bevorderende eigenschappen. Het is een bolgewas en gaat de grond in vóór de winter, waar hij zijn energie opslaat en in het voorjaar snel kan groeien en bloeien. Eén knoflookteen die de grond ingaat, komt eruit als een volledige knoflookbol; de natuur is ongelooflijk. (Peterselie, appel of een glaasje melk helpen tegen de geur na het eten van knoflook) ;-)
About
Garlic has been famous for centuries for all it’s health-promoting properties. It is a bulbous plant and goes into the ground before winter, where it stores all of it’s energy so it can grow and bloom rapidly in springtime.
One garlic clove going into the ground comes out as a full garlic bulb; nature is amazing.
(Parsley, apple or a glass of milk helps against the smell after eating garlic) ;-)
Hoe oogst je?
Gebruik een vork om de grond rond de knoflook los te maken voordat u ze eruit trekt.
How to harvest?
Use a fork to loosen the soil around the garlic before pulling them out.


Bewaren
Knoflook kan direct na het oogsten, wanneer hij nog “vers” is, geconsumeerd worden. Maar om hem langer te bewaren kun je hem drogen. Dit doe je door de verse knoflook met loof en al op te hangen op een droge en luchtige plek.
Storage
Garlic can be consumed directly after harvesting, when it is still “fresh”. But to store it for longer, you can dry it. You do this by hanging the fresh garlic, by it’s leaves in a dry and airy place.

Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎