kikkererwtenscheuten •Chickpea shoots

Over de groente
Kikkererwtenscheuten hebben een subtiele kikkererwtensmaak en zitten boordevol eiwitten en aminozuren. 
About
Chickpea shoots have a subtle chickpea flavour and are packed full of proteins and amino acids. After a short boil they can be added to many dishes.
Hoe oogst je?
Oogst een paar centimeters van de grond (ze gaan teruggroeien!)
How to harvest?
Cut a few centimeters from the soil (they will grow back!)

Pluk! Harvest Chickpea shoots from Pluk on Vimeo.

Bewaren
In afgesloten zakjes zijn scheuten kort houdbaar in de koelkast.
Storage
In closed bags, shoots can be kept for a short time in the refrigerator.
Koken info
Kikkererwten kunnen maagpijn veroorzaken als je de kiemen rauw eet. Daarom moet je de gekiemde kikkererwten 3-5 minuten kort koken, vlak voordat je ze eet. Omdat kikkererwtenscheuten kort gekookt moeten worden, doen ze het goed in stoofschotels en ovenschotels. Voeg ze de laatste paar minuten voordat het gerecht klaar is toe. Deze spruiten zijn ook heerlijk in verse salades als ze na het koken worden gekoeld.
Vertaald met 
Cooking info
Chickpeas may cause stomach ache if you eat the sprouts raw. Because of this you should give the sprouted chickpeas a short boil for 3-5 minutes just before eating them. Due to the need of a short boil, chickpea sprouts work well in stews and oven dishes. Just add them the last few minutes before the dish is done. These sprouts are also delicious in fresh salads when chilled after the boil.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎