Kervel • Chervil

Over de plant
Heeft een lichtzoete anijsachtige smaak en is verwant aan koriander en peterselie. Kervel wordt voornamelijk gebruikt als keukenkruid. We gebruiken de bladeren en met name de jonge en fijne groen blaasjes zijn het meest aromatisch. De plant van de kervel kan wel een meter hoog worden, en bloeit tussen april en juni: kleine witte bloempjes die tezamen schermen vormen. 
About
Chervil has a slightly sweet aniseed-like flavour and is related to coriander and parsley. Chervil is mainly used as a kitchen herb. We use the leaves, and especially the young and fine green leaves are the most aromatic. The chervil plant can grow up to one metre high and flowers between April and June: small white flowers which together form umbels. 
Hoe oogst je?
Oogst met een schaar.
How to harvest?
Harvest with scissors.

Bewaren
De bladeren van kervel kunnen enkele dagen verpakt in de koelkast bewaard worden. Kervel kan ook ingevroren worden, in zakjes, maar dient na ontdooien wel direct gebruikt te worden om het aroma te behouden.
Storage
Chervil leaves can be kept packed in the refrigerator for a few days. Chervil can also be frozen, in sachets, but should be used immediately after thawing to preserve its aroma.
Recepten Kervelsoep

Recipes
Chervil soup
Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎