Kang kong
•Kang kong
Over de groente
Kang kong of waterspinazie wordt veel gegeten in Azië. Maar ook Surinamers zijn er dol op. Daar noemt men het dagoeblad. In het chinees Mandarijn heet het kongxincai. Kang kong is de indonesische naam van deze groente. Kang kong heeft een holle stengel waarmee het in het water kan drijven. Het heeft geen uitgesproken smaak, maar de holle stengels geeft het een unieke knapperigheid die andere groenten niet hebben. Je eet zowel de stengel als het blad.
Kang kong of waterspinazie wordt veel gegeten in Azië. Maar ook Surinamers zijn er dol op. Daar noemt men het dagoeblad. In het chinees Mandarijn heet het kongxincai. Kang kong is de indonesische naam van deze groente. Kang kong heeft een holle stengel waarmee het in het water kan drijven. Het heeft geen uitgesproken smaak, maar de holle stengels geeft het een unieke knapperigheid die andere groenten niet hebben. Je eet zowel de stengel als het blad.
About
Kang kong or water spinach is widely eaten in Asia. But Surinamese people also love it. There they call it dagoeblad. In Chinese Mandarin, it is called kongxincai. Kang kong is the Indonesian name for this vegetable. Kang kong has a hollow stem that allows it to float in water. It has no distinct flavour, but the hollow stems give it a unique crunch that other vegetables don't have. You eat both the stem and the leaves.
Kang kong or water spinach is widely eaten in Asia. But Surinamese people also love it. There they call it dagoeblad. In Chinese Mandarin, it is called kongxincai. Kang kong is the Indonesian name for this vegetable. Kang kong has a hollow stem that allows it to float in water. It has no distinct flavour, but the hollow stems give it a unique crunch that other vegetables don't have. You eat both the stem and the leaves.
Hoe oogst je?
Snijdt de kang kong ongeveer 5cm boven de grond af. dan groeit deze weer terug.
Snijdt de kang kong ongeveer 5cm boven de grond af. dan groeit deze weer terug.
How to harvest?
Cut the kang kong about 5cm above the ground. then it will grow back.
Cut the kang kong about 5cm above the ground. then it will grow back.
Bewaren
Bewaar in een vaas met water voor een paar dagen.
Bewaar in een vaas met water voor een paar dagen.
Storage
Store in a vase of water for a few days.
Store in a vase of water for a few days.
Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎