Kang kong
•Kang kong

Over de groente
Kang kong of waterspinazie wordt veel gegeten in Azië. Maar ook Surinamers zijn er dol op. Daar noemt men het dagoeblad. In het chinees Mandarijn heet het kongxincai. Kang kong is de indonesische naam van deze groente. Kang kong heeft een holle stengel waarmee het in het water kan drijven. Het heeft geen uitgesproken smaak, maar de holle stengels geeft het een unieke knapperigheid die andere groenten niet hebben. Je eet zowel de stengel als het blad.
About
Kang kong or water spinach is widely eaten in Asia. But Surinamese people also love it. There they call it dagoeblad. In Chinese Mandarin, it is called kongxincai. Kang kong is the Indonesian name for this vegetable. Kang kong has a hollow stem that allows it to float in water. It has no distinct flavour, but the hollow stems give it a unique crunch that other vegetables don't have. You eat both the stem and the leaves.


Hoe oogst je?
Snijdt de kang kong ongeveer 5cm boven de grond af. dan groeit deze weer terug.
How to harvest?
Cut the kang kong about 5cm above the ground. then it will grow back.

Bewaren
Bewaar in een vaas met water voor een paar dagen.
Storage
Store in a vase of water for a few days.
Kook info
Kang kong is vers het lekkerst en bewaart niet heel lang. Maar als je het toch even wilt bewaren, spoel het dan af met koud water, laat het even uitlekken en bewaar het in de koelkast in een afgesloten bakje of zakje.
Cooking info
Kang kong is best fresh and does not keep very long. But if you do want to keep it for a while, rinse it with cold water, drain it for a while and store it in the fridge in a sealed container or bag.


Have a recipe you would like to share?
Email us and we can add it to the list! ︎